31 October 2017

Hey guys.
Aku fail dalam exam dan aku bodoh.

Bodoh tahap dewa


11 October 2016

Pfffttttt

Hahahaha...
Membazir masa orang memang kepakaran kau. 
Pentingkan sendiri memang kepakaran kau. 
Bila orang suruh proceed,  muka bodoh je.  

Tahu lah pandai dan aku je bodoh.  

Kbai

09 October 2016

2016

Hey guys!
Long time no see.

I would like to congrats myself for becoming 4th year medical student.  Yaaaayyyy

Bullshit ah semua tu. Konon ikut flow,  puiiii.  Ini namanya ikut flow longkang.  Nak sangat ambil medic, mereput ah kau.
๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž

I'm not sure whether this is a right choice or not.

Sekarang posting ophthalmology,  kau cakap 'alaaa mata je'
Kalau time klinik,  dr panggil kau 2x sebab buat salah benda bodoh simple yg sama,  bajet kau ingat bahagia ambil medic.

Pandai boleh lah,  aku masuk medicine ni terus bodoh.

Tapi tak pernah rasa menyesal amik medic walaupun tahu hidup akan datang makin susah.

Sorry,  dr.  Opthal,  im not good enough to be here but i will try my best ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

21 June 2015

No more happy father's day for me

Dear ayah,

I know by writing this, you will never read it.
But, i need something to pour my sad feeling that accumulate in the bottom of my heart for along time. (Hahaha)

Well, you know, now I already in final block of second year of medical school. I am sorry dad, sometime i feel "to change the course syndrome". 

Kadang-kadang nana tak tahu, ini jalan yang betul ke tak. Semua cakap senang. Tapi, benda yang nana tempuh ni susah bagi nana. 

Ayah, nana tahu ayah tak kan baca, 
But i need you. 
Your 'marah' when i cry( Tะ”T)
Your 'nasihat when i give up(/´ะ”`)/
Your 'smile' when i make a joke.(≧∇≦)
Your 'silent' when i make you angry(เน‘•́ ₃ •̀เน‘)
Your 'voice' when i feel lazy/sleepy.ิ…(¯﹃¯ิ…)

Oh ya, happy father's day Ayah!!!
Dulu kalau tanya, ayah nak hadiah apa? 
Ayah nak nana belajar rajin-rajin dan doakan ayah n emak supaya sihat sepanjang hayat.

And now, just a doa as a present for you

Oh ya, ayah, u know, if you still alive, i will show you my medical notes. Dah macam gunung kinabalu. Saje nak tunjuk betapa sesaknya nak baca. But i think you will say.......(something make me sedar diri tentang pentingnya ilmu.)

Ok. Now my heart dah back to normal. I need to read for my final block exam. Neurooooooooooooology. Senang mcm kacang!  (Cuba mempositivekan diri).



20 September 2014

pengecut

Ya, aku memang pengecut.
Takut bila nak buat sesorang.

Dan

Bila dah besar (kononnya),
Aku tak suka bergambar dengan artis especially lelaki.
Bila orang tergila-gila,
Berebut-rebut nak bergambar,
Aku fikir, adakah bergambar dengan artis lelaki itu satu benda yang berharga?

Rapat dan laga pipi.
Suara lembut meminta untuk bergambar
Senyum dengan penuh megah.
Adakah ini n nafsu atau kenangan?